Skip to content

Ask Archivists

2 maart 2011Ik vraag en de archivaris antwoordt
Mensen kunnen de meest vreemde vragen stellen. Dat is te zien in dit filmpje van Laurie Hill in samenwerking met de Getty Images Short & Sweet Film Challenge. Het filmpje kwam op #followanarchive dag op 12 november 2010 voorbij in een tweet. Sindsdien is het al op vele blogs geplaatst. En nu ook op de mijne, omdat het zo’n prachtig filmpje is!

De voice-over vertelt het verhaal over zoeken en vinden: Het begint met de vraag: “Heeft u een foto van Jezus? Niet een plaatje of een tekening, nee… een foto. En dan gaat de archivaris op zoek naar een antwoord. Archivarissen worden geacht op de meeste vragen een antwoord te weten of te weten hoe en waar ze moeten zoeken om het antwoord te vinden. Archivarissen zijn dienstbaar. Vinden ze het antwoord niet, dan zeggen ze vaak: we blijven zoeken en als we iets vinden laten we het je weten. Er is tenslotte nog zoveel onontdekt materiaal in archieven, als je eenmaal gaat zoeken weet je niet wat je zult tegenkomen.” Mooie tekst. Klopt die ook?

Ask away on #AskArchivists Day
Dat gaan we merken op 9 juni 2011. Dan is het #AskArchivists Day op Twitter. Een wereldwijde actie om meer aandacht voor archieven en archivarissen op Twitter te genereren. Op #AskArchivists Day kan iedereen via Twitter vragen stellen aan archivarissen. Hoe het allemaal in z’n werk gaat is te lezen op het blog Ask Archivists. De hele actie is te volgen op Twitter via @AskArchivists.
Doe mee op #AskArchivists Day! Heb je een vraag aan een archivaris, stel ‘m op 9 juni 2011 tijdens #AskArchivists Day op Twitter en gebruik de hashtag #AskArchivists.
We hopen dat de actie net zo’n succes wordt als #FollowAnArchive Day op 12 november 2010!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: