Skip to content

Kröller-Müller revisited

13 maart 2013

KrollerMuller_Intro_collage1

Het blijft fijn om er te zijn: in het Kröller-Müller Museum.

Zaterdag was ik voor een congres in Arnhem en zondag ben ik met mijn lief weer eens naar het nationaal park De Hoge Veluwe gegaan voor een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Het had gesneeuwd en het was venijnig koud. De besneeuwde bomen gaven het park een feeëriek aanzien.

Aangekomen bij het museum stond meneer Jacques nog steeds diep in gedachten verzonken in de lucht te staren. Binnen ontmoetten we weer oude bekenden en er waren twee tentoonstellingen te zien: Vincent is back, deel 1 van een hommage aan de oude meester, en Arte Povera, met de Venus van de vodden als het icoon van deze ‘arme kunst’.

Hoewel er een ijzige wind waaide, besloten we toch de beeldentuin te bezoeken. Een apart gezicht was het, al die kunstwerken bedekt met een laagje sneeuw. Het beeldenpaviljoen van Rietveld vormde een mooie eenheid met de omgeving. In het beeldenpaviljoen van Aldo van Eyck werden we telkens verrast met onverwachte doorkijkjes en het maakte ons nieuwsgierig naar wat er om de hoek te zien zou zijn. Natuur en kunst, een mooie combinatie. Het was dan ook, ondanks de kou, een heerlijke wandeling.

Hieronder een impressie van binnen en buiten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: